Сирийски боен самолет е свален източно от Дамаск, твърдят бунтовници

  • 05 юни 2017 18:59

  • 1925
  • 0
Сирийски боен самолет е свален източно от Дамаск, твърдят бунтовници
©

Двама сирийски бунтовници и неправителствена организация заявиха, че сирийски военен самолет е свален на около 50 км източно от Дамаск в район под бунтовнически контрол, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

"Свалихме сирийски самолет в района Тал Дакуа и издирваме пилота", каза Саад ал Хадж, говорител на подкрепяната от Запада групировка Джаиш Осуд аш Шаркия. Снимки, както се твърди, на тленните останки на пилота, са пуснати в опозиционни сайтове в социалните мрежи, както и снимки на разбит самолет, представен като сирийския боен самолет.

Говорителят на подкрепяната от Запада групировка "Мъчениците Ахмед Абдо" Саид Сеиф каза, че самолетът се е разбил между Тал Дакуа и летището в Думаир, на 15 км източно от Бир Касаб. Сеиф заяви, че бунтовниците са свалили самолета с тежки противовъздушни картечници, които са им били доставени от САЩ и съюзниците им през последните седмици. Сирийският център за наблюдение правата на човека заяви, че бунтовническа група в района е свалила самолет, но не може да съобщи дали пилотът е жив или мъртъв.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1925 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини