Американски военни се разполагат по сирийско-турската граница

  • 28 април 2017 21:40

  • 4519
  • 3
Американски военни се разполагат по сирийско-турската граница
©

Сирийска организация, която наблюдава войната и кюрдски активисти заявиха, че американски военни машини са били разположени в Северна Сирия по границата с Турция, няколко дни след турски въздушен удар, при който загинаха 20 бойци на подкрепяните от САЩ кюрдски сили, предаде БТА, цитирайки АП.

На публикувани от сирийски активисти снимки в интернет се вижда конвой от американски бронирани машини, преминаващ по път в района на населения пункт Дарбасия, на няколкостотин метра от границата с Турция. Имаше съобщения за боеве в тази зона в сряда между турски и кюрдски сили, ден след въздушния удар, отбелязва АП. Рами Абделрахман, директор на организацията Сирийски център за наблюдение на човешките права, заяви, че разполагането на силите изглежда ограничено по размер. Мустафа Бали, кюрдски активист, потвърди за дислокацията.

Полковник Джон Дориан, говорител на ръководената от САЩ международна коалиция срещу "Ислямска държава", отказа коментар, заявявайки, че има придвижване на войски. Командир Шарван Кобани от сирийските кюрдски милиции Сили за защита на народа (СЗН) съобщи, че американските сили ще започнат да наблюдават сирийско-турската граница след тазседмичната размяна на огън между турската армия и СЗН, предаде Ройтерс. Мониторингът все още не е започнал, но тези сили ще докладват на висшето американско командване, каза Кобани след среща с представители на армията на САЩ в Дарбасия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4519 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2017.09.24 | 20:53

3
Въобще не са отишли там да подкрепят кюрдите, а точно обратното, ама айде...

2017.05.05 | 08:53

2
От хамериканец воѝник не става, само боѝ ядат, ама акъл не им идва..

2017.05.05 | 08:53

1
ти освен лайна в кенефа, не си виждал други чужденци. Всички знаем че тъп недодялан селяндур, смърдящ каскет, защо продължаваш да се излагаш, бастун счупен.

Добави коментар

Водещи новини