Следващата международна среща за сирийската криза ще е на 14 март

  • 09 март 2017 21:45

  • 2599
  • 2
Следващата международна среща за сирийската криза ще е на 14 март
© Getty Images (Архив)

Следващата международна среща за сирийската криза ще се проведе в Астана на 14 и 15 март, се казва в изявление на външното министерство на Казахстан, предава ТАСС, цитирана от БНР.

В срещата ще вземат участие делегации на високо равнище от Русия, Турция и Иран, ще бъдат изпратени покани на ООН, САЩ и Йордания. Страните гаранти очакват сирийското правителство и въоръжената опозиция да потвърдят участието на техни делегации, се казва още в изявлението.

Според външното министерство на Казахстан на 14 март са планирани предварителни обсъждания и консултации. На 15 март участниците в срещата ще проведат пленарно заседание.

Два кръга разговори на високо равнище за Сирия се проведоха на 23 и 24 януари и на 15 и 16 февруари. Резултат от тях беше споразумение за установяване на съвместна оперативна група за мониторинг на режима на прекратяване на огъня в Сирия.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2599 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ДА 2

2017.03.14 | 15:42

2
ът знае, че именно тази опозиция, Идил и техните поддръжници са злият враг на сирийския народ; ще им кажа, че Божият закон, независимо от религията на човека, е: "Не лъжи, не кради, не убивай,..."! Да си помислят какво Божие наказание ги очаква, ако изобщо имат някакво съзнание!
ДА

2017.03.14 | 15:39

1
Невъзможно е вече да се заблуди човечеството!. Така наричаната "сирийска опозиция" и подкрепящите ги западен свят и САЩ, непрекъснато и тотално лъжат и саботират мирния процес в Сирия, в това число лъжат и че правителствените сирийски сили избиват собствените си деца. Свет

Добави коментар

Водещи новини