Башар Асад: Забраната на Тръмп за достъп в САЩ е за терористите

  • 16 февруари 2017 12:08

  • 59613
  • 4
Башар Асад: Забраната на Тръмп за достъп в САЩ е за терористите
© Getty Images/Guliver

Забраната на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския сирийци да влизат в САЩ е насочена срещу терористите, а не срещу сирийските граждани, заяви сирийският президент Башар Асад, цитиран от Ройтерс, в интервю за френски медии.

Тя е срещу терористите, които ще се опитат да се смесят с имигрантите, тръгнали на Запад. Това вече стана. Случи се в Европа, главно в Германия. Според мен целта на Тръмп е да попречи на тези хора да влизат в страната му, а не на обикновените сирийци, заяви Асад в интервю за радио "Юроп 1", телевизия Те Еф 1, записано на английски във вторник.

Асад разкритикува остро френския си колега Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12, обвинявайки го в подпомагане на терора в Сирия, посочва Асошиейтед прес. В излъченото днес интервю Асад каза, че предпочита следващият френски президент да е човек, който не подстрекава към война и че политиката на настоящия президент е равносилна на подкрепа за тероризма.

Оланд поддържаше позицията на предшественика си Никола СаркозиНикола Саркози   Никола Саркози - Политик и президент на Франция (2007-2012 г.). Роден в Париж на 28 януари 1955 г. в в подкрепа на бунта в Сирия от 2011 г. срещу управлението на семейство Асад. Впоследствие бунтът прерасна в повсеместна гражданска война, припомня АП.

Завземането на град Алепо беше важна крачка за правителствените войски, но да се говори за пълна победа над ислямистите е още рано, каза сирийският президент.

"Превземането на Алепо беше важна стъпка, но това не означава, че сме победили във войната. За да постигнем това, ще трябва да изкореним терористите в другите райони на Сирия. Пътят към това ще е дълъг. Засега не мога да кажа, че съм спечелил войната", отбеляза президентът.

Асад разкритикува "външните спонсори" на терористите: Саудитска Арабия, Катар, Турция. "Тези страни се опитват да дестабилизират Сирия", подчерта той.

Президентът обвини също Франция и Великобритания, че подкрепят екстремистите. "Лидерите на тези страни нееднократно заявяваха, че подкрепят опозицията. Виждаме обаче, че т.нар. "демократична опозиция" се състои от терористите от Ал Кайда, "Джебхат ан Нусра" и "Ислямска държава", добави той.

Наред с това, Асад заяви, че подкрепата на Русия е била нужна за отслабването на терористите в страната му. "Без нея щеше да ни бъде много по-трудно. След формирането на американската коалиция терористичните групировки в Сирия започнаха да се обединяват. Намесата на Русия позволи да се спре напредъка им", заяви Асад, цитиран от ТАСС.

Асад подчерта, че Москва винаги е уважавала суверенитета на Сирия и е съгласувала действията си с правителството.

Сирия поддържа контакти със специалните служби на Франция, въпреки че двете страни нямат дипломатически отношения. "Фактът, че не поддържаме дипломатически отношения с Франция не е проблем. Имаме други канали за връзка. Поддържаме непреки контакти с френските спецслужби. При едно от посещенията на делегация от френски парламентаристи в Сирия неотдавна сред тях имаше и представител на спецслужбите, поясни Асад в интервюто, цитиран от ТАСС.

Сирийският президент се опитва да насърчи западните страни да възстановят отношенията си с правителството му, изпаднало в изолация след шестгодишна гражданска война, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
59613 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
г

2017.02.20 | 19:05

4
Човекът чиято страна гори от война и разруха може да каже това, но други нему съседни, които тънат в благоденствие се правят на ощипани.
ТРЪМП !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2017.02.20 | 19:04

2
СТАВА ВЪПРОС ЗА ВАС ТЕРОРИСТИ асад ердоган и путин
гост

2017.02.20 | 19:05

3
Не знаех,че писателят е мюсюлманин.
Бачо Киро

2017.02.17 | 09:50

1
Какво може да се коментира при логични разсъждения на базата на опит.

Добави коментар

Водещи новини