Иранката Аштиани може да бъде обесена

  • 25 декември 2011 21:17

  • 1762
  • 1
Иранката Аштиани може да бъде обесена
©

Случаят с осъдената на смърт иранка Сакине Мохамади-Аштиани още не е решен, но тя може да бъде обесена за предполагаемото й участие в убийството на съпруга й, заяви ирански съдебен служител, цитиран от ДПА.

Първоначално 43-годишната жена беше призната за виновна за прелюбодеяние през 2006 г. и осъдена на смърт чрез убиване с камъни съгласно ислямското право. След вълна от международни протести Иран се опита да омаловажи смъртното наказание, като заяви, че главното обвинение срещу нея е, че е помогнала на любовника си да убие съпруга й.

Аштиани беше осъдена на 10 години затвор, докато се изясни предполагаемата й роля в убийството.

Ирански съдебен служител каза, че окончателното решение по делото ще бъде взето от председателя на съдебната власт Садег Ардершир Лариджани, който в момента преценява дали присъдата да бъде променена на смърт чрез обесване, посочва БТА.

Юристи предполагат, че смъртната присъда няма да бъде потвърдена, за да се избегне отрицателна политическа реакция.

През януари Аштиани призна на пресконференция, че е била съучастник в убийството на съпруга си. На същата пресконференция нейният син каза, че майка му е участвала в убийството на баща му, но помоли тя да не бъде екзекутирана.

Последвайте канала на

1762 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.02 | 17:55

1
Дайте и българско гражданство. Тука ще може спокойно да се пере с когото си намери.

Добави коментар

Водещи новини