Наказват саудитките с красиви очи

  • 21 декември 2011 15:53

  • 2903
  • 2
Наказват саудитките с красиви очи
©

Жените от Саудитска Aрабия които имат красиви очи, трябва да ги прикриват на обществени места, писа днес "Курир". Идеята е на Комитета за развитие и превенция на добродетелите, известен още като религиозна полиция. Оттам обявиха, че закона вече е внесен за одобрение.

Комитетът е създаден през 1940 г., за да се грижи за спазването на ислямските закони. Той вече веднъж бе критикуван за нарушаване на човешките права. Преди 9 години в училище в Мека, учениците не напуснаха училището, което беше в пламъци, защото нямали шалове на главите. При този нещастен случай изгоряха 15 деца.

Наказание на наказание


Все още не са определени критериите за оценка на атрактивните очи, така че в момента не се знае кои очи са "предизвикателни" и кои - не. За сметка на това се знае, че новият закон ще нанесе още един удар на правата на жените. Понастоящем на тях им е забранено да карат автомобил. Освен това те трябва да покриват косата си, както и отделни части от тялото си, когато излизат на обществено място. Ако се докаже, че те не са достатъчно добре облечени, се наказват с парична глоба или с публично удряне с камшик. Освен всичко останало, в Саудитска Арабия жените нямат право да гласуват, нямат право да учат, не могат да откриват банкова сметка. А за ходене във фитнес само могат да мечтаят.

САЩ удобно мълчи

Катастрофалната ситуация със жените в тази радикална ислямска държава, напълно бе разкрита от лекаря по дентална медицина от Саудитска Арабия Рая Алсане, в книгата му "Момичетата от Риад". Романът шокира всички радикални религиозни лидери, след като се оказа че, в него се говори за предбрачни отношения, употреба на алкохол, хомосексуалност. Т.е. все неща, които в момента са забранени в страната.

Докато организацията за човешки права всеки ден реагира с предупреждения за дискриминации на жената, водещата световна сила мълчи. САЩ е традиционен съюзник на Саудитска Арабия, чието огромно богаство е петрола и газовите находища. Преди няколко месеца, добрите отношения намериха отражение и в сключването на спогодба за превъоръжаване на армията на страната с американско оръжие. За това, Саудитска Арабия си заплати чинно 60 милиарда долара.

Последвайте канала на

2903 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
МОХАБЕТ ИЛИ МОХАМЕД

2012.02.22 | 02:24

1
МЮСЮЛМАНСТВОТО Е ЕДНО ОГРОМНО ЛИЦЕМЕРИЕ.В САУДИТСКА АРАБИЯ ИМА ОГРОМНА БОЛНИЦА ЗА НАРКОМАНИ И АЛКОХОЛИЦИ.В ЦЕЛИЯ РЕГИОН ИМА ТАКИВА БОЛНИЦИ ЗА МЕСТНИТЕ МЮСЮЛМАНИ.30 % ОТ МЪЖЕТЕ В САУДИТСКА АРАБИЯ СА ХОМОСЕКСУАЛИСТИ.Е КЪДЕ СА ТИЯ МЮСЮЛМАНИ ДЕ?ИНАЧЕ ПЪРВИЯ ВЪПРОС С КОИТО ЗАПОЧВАТ РАЗГОВОР Е -КАКВА Е ТВОЯТА РЕЛИГИЯ?......
Български мюсюлманин , горд от това!

2012.02.22 | 02:47

2
Ми дабе ш'а има болници , те не искат хора като тебе да си разнасят наркоманията и алкохола и да пропагандират на другите хора , че това е "полезно"!Ако 30% бяха хомота , държавата щеше да остане без половината си население!Ми к'во му е лошото на тоя въпрос ?Кат та пита , казваш му християнин съм , мюсюлманин съм и това е...Но иначе не знам защо забраняват красивите очи , след като според Исляма очите не са забранена част..

Добави коментар

Водещи новини