Ислямистите ще мъстят на Европа с атентат

  • 07 ноември 2016 20:34

  • 27360
  • 3
Ислямистите ще мъстят на Европа с атентат
©

“Ислямска държава” планира да организира терористичен атентат в Европа като отмъщение за загубите си в Ирак и Сирия, съобщи испанският в. A Бе Cе, позовавайки се на източници от американското разузнаване.

Според данните пораженията, които джихадистите търпят покрай офанзивата срещу Мосул и настъплението на правителствените сили в Сирия, причиняват разцепление в групата. Наближава и първата годишнина от атентатите в Париж от 13 ноември. В момента има признаци, че е възможно нещо подобно да се случи, като в “Даеш” тече подготовка. Отбелязва се, че най-вероятните цели за подобна атака са оживени места, като стадиони, площади и концертни зали.

В момента висока степен на готовност има във Франция, Белгия и Испания. Иракската армия обяви, че главатарят на “Ислямска държава” Абу Бакр ал Багдади е избягал от Мосул. Източници от разузнаването потвърдили бягството на терориста Ал Багдади от Мосул заедно със 150 семейства с цел да се прикрие с тяхна помощ от въздушни удари.

По-рано иракските военни уточниха, че от началото на операцията за освобождаване на Мосул са били убити над 2000 терористи от “Даеш”. В Сирия пък 6 деца загинаха, след като силите на режима бомбардираха детска градина в бунтовническата част на град Хараста близо до Дамаск. Ранени са 17 души, повечето деца.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
27360 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гошо

2016.11.09 | 20:27

3
Трябва бомбен килим ама ядрен.Като почне от Босфора да свърши в Саудитската терористична кочина.Никой да не избяга.

2016.11.09 | 20:27

2
Плюя на нато и на европейското ви развитие париж го направйха като циганско гето,от толерантност напълниха европа с теористи! В недяля ще гласувам за Генерал Радев ТОЧКА!!!
?

2016.11.09 | 14:42

1
От нато свирки ли въртят на някой, че не ги почнаха заедно с кюрдите и иракските милиций?!

Добави коментар

Водещи новини