Иракски шиитски милиции се готвят да атакуват ИД край Мосул

  • 28 октомври 2016 11:33

  • 1755
  • 0
Иракски шиитски милиции се готвят да атакуват ИД край Мосул
© Getty Images/Guliver

Подкрепяни от Иран иракски шиитски милиции се готвят да атакуват позиции на "Ислямска държава" (ИД) западно от иракския град Мосул в подкрепа на военната операция по освобождаване на града, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Милициите "Хашид Сааби" (Сили на народната мобилизация) са завършили подготовката за придвижване към Тал Афар, крепост на ИД западно от Мосул, каза техен говорител за иракската държавна телевизия. Според него сраженията в тази зона ще започнат след броени дни или дори часове.

По-рано лидерът на на автономния район Иракски Кюрдистан Нечирван Барзани заяви, че армията му има нужда от нови доставки на оръжия, за да води борба с терористичната групировка. Той отправи молба към германското правителство на Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се.  В Берлин цари скептично отношение към доставките на оръжия за чужбина, особено за горещи точки, поради опасения, че в крайна сметка бойната техника може да попадне у терористи.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1755 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини