Повечето британци искат нова правителствена политика за Сирия

  • 28 октомври 2016 09:48

  • 2673
  • 2
Повечето британци искат нова правителствена политика за Сирия
© gettyimages (архив)

Мнозинството британци биха подкрепили по-нататъшни действия за облекчаване на страданията на цивилните в опустошения от войната град Алепо в Източна Сирия, показва ексклузивно допитване, поръчано от британския в. "Индипендънт".

Допитването на агенция Би Ем Джи Рисърч разкрива, че 42 процента от хората биха подкрепили въвеждането над града, превърнал се в епицентър на гражданската война в страната, на зона без бомбардировки или забранена за полети. Други подкрепят упражняването на натиск с невоенни средства чрез нови санкции, които да принудят руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и сирийския - Башар Асад - да отслабят бомбардировките, превърнали завзетите от бунтовниците части на Алепо в руини. По-малък дял участници в сондажа са за масирана въоръжена интервенция, включваща сухопътни сили, посочва вестникът.

Агенция Би Ем Джи Рисърч е поискала от запитаните да кажат каква политика би било най-добре да обмисли британското правителство на Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в - от "запазване на сегашното положение" до "мащабна военна интервенция с участието на коалиционни въздушни и сухопътни сили" . Малко над една четвърт (26 процента) са подкрепили запазването на статуквото, а 22 процента подкрепят икономическите санкции срещу Русия и Сирия. Същевременно 16 на сто са подкрепили въвеждането на забранена за бомбардировки зона над Алепо, чиито нарушители (руската и сирийската авиация) да бъдат обстрелвани с ракети земя-въздух. Други 26 процента от запитаните са подкрепили установяването над Алепо на зона, забранена за полети, наложена с помощта на американски и британски военни самолети. По-малък дял (10 на сто) са избрали варианта с мащабната военна интервенция.

Интересно е да се отбележи, че докато младите хора на възраст между 18 и 24 години са по-склонни да се въведе зона, забранена за полети или бомбардировки (55 процента), по-възрастните участници в анкетата (на 65 години и нагоре) предпочитат вариант с по-слаба намеса - 51 процента от тях подкрепят или сегашното положение, или налагането на допълнителни санкции, отбелязва пред "Индипендънт" представител на агенцията за маркетингови и социологически проучвания.

Резултатите от допитването показват явното желание на британците да не се причиняват нови страдания на жителите на Алепо. Но мащабни военни действия с участието на сухопътни сили няма да бъдат посрещнати добре от повечето британци, посочва "Индипендънт".

Последвайте канала на

БТА
2673 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.11.02 | 20:31

2
А защо наглите евреи от Би Гей Хомо Джи Рисърч не са включили въпрос : Трябва ли Британия и САЩ да се месят във вътрешната политика на Сирия и да свалят Асад чрез военни действия? Как ли биха отговорили британците на него? Но явно според въпросната соросоидна агенция отговорът се крие в правилно зададения въпрос.

2016.10.30 | 05:22

1
га ручахте жабетата в Либия ,не ровахте за убитите ,даже баба крава се смееше над тялото на кадафито ,а сега що мучите или се правите на крави ...

Добави коментар

Водещи новини