Руски военни постигнаха прекратяване на огъня в сирийската провинция Хасака

  • 21 август 2016 20:58

  • 4447
  • 4
Руски военни постигнаха прекратяване на огъня в сирийската провинция Хасака
© Gettyimages (архив)

Руски военни днес издействаха прекратяване на огъня между кюрдските милиции и силите на режима след ожесточени боеве, пламнали в Хасака, столица на едноименната сирийска провинция, съобщи източник, цитиран от АФП.

След 48-часови преговори в съседния град Камишли участниците се споразумяха да сложат край на бойните действия, да евакуират телата на загиналите и ранените от града, да върнат военните позиции към ситуацията, преобладаваща преди началото на боевете в сряда, и да продължат преговорите, уточни източникът. Кюрдските сили успяха, след ожесточени нощни битки, да принудят правителствените сили, особено милициите Сили за национална отбрана (СНО), поддържащи режима, да отстъпят в някои квартали.

Журналист на АФП констатира, че седем позиции, превзети от кюрдите, са върнати на армията, но кюрдските милиции отказват да предадат три поста под контрола на СНО в Ан Нашуа, квартал в южната част на града. Източник от властите в Хасака посочи, че делегации на високо равнище на Русия и СНО са пристигнали в Камишли и се очаква да продължат преговорите утре. Засега няма реакция от кюрдите, информира БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4447 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2016.08.26 | 10:30

3
Кюрдите с помоща на САЩ,ще смачкат Асад!!!Руснаците са лицемерни,подмолни и коварни!!!Те истъргуваха Кюрдистан,като се споразумяха с Ердоган!!!Единственият истински съюзник на кюрдите е Америка!!!
Крум Усаински-Крупник

2016.08.26 | 10:30

4
Кремълският травестит се надупи на Ердоган!!!Това е истината!!!А вие русофилски мърши и да се насерете от яд,нищо не може да промените!!!Ура другари!!!
Бръм Усран от Курник

2016.08.23 | 19:55

2
Кравите вече две години си мачкат единственно ,задниците !Явно им харесват ,рязани !А ще пръцнат на Асад на топките ! А за единственния съюзник на "опозицията " съм съгласен !Все още има нефт и наркотици !

2016.08.22 | 07:18

1
Много си отваряте устата, да не ви я затварят.....

Добави коментар

Водещи новини