Петима войници са убити при самоубийствен атентат в Йемен

  • 08 август 2016 07:37

  • 1260
  • 0
Петима войници са убити при самоубийствен атентат в Йемен
©

Петима войници загинаха вчера при атентат с кола бомба в Южен Йемен, а един полковник от армията беше убит от членове на Ал Каида, предаде Франс прес.

Камикадзе се врязал с автомобила си в група войници, пристигнали в провинция Лахидж от Аден, обявен за временна столица от правителството. Петима войници са загинали. Атентатът стана няколко часа след ожесточени боеве между правителствените сили, подкрепяни от авиацията на арабската коалиция, и джихадисти от провинция Лахидж.

Никой не е поел отговорност, но конкурентните групировки Ал Каида и Ислямска държава извършват често смъртоносни нападения срещу правителствените сили. Те се възползват от конфликта между властта и бунтовниците, за да затвърждават контрола си в Южен Йемен.

Арабската коалиция начело със Саудитка Арабия се намеси с военна сила през март 2015 г. в подкрепа на властите в битката им с шиитските бунтовници хуси, които контролират столицата Сана и големи части от страната. Войната отне досега живота на 6400 души.

В Южен Йемен вчера членове на Ал Каида простреляха полковник от армията в провинция Абаян. Нападателите, които се движели с мотор, открили огън срещу полковника, убили го и след това избягали, допълва АФП.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1260 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини