Принцесата бунтар - Амира Ал Талил

  • 22 юли 2016 16:01

  • 4846
  • 2
Принцесата бунтар - Амира Ал Талил
©

Интересно е, че непоклатима ислямска държава като Саудитска арабия, в която жените нямат почти никакви права и то до такава степен, че мнозина организации говорят за полова сегрегация, е родината на днешната ни главна героиня – Амира Ал Талил.

Амира е съпруга на саудитския принц Ал Уалид бин Талал и несъмнено е черната овца в кралското семейство. Тази свободолюбива красавица наистина не се вписва в порядките на строго мюсюлманската държава, в която е родена и живее - страна, в която на жените им е забранено да шофират, до скоро и да гласуват, също така не могат да пътуват без разрешение от роднина от мъжки пол, а в много случаи дори и не им е позволено да излизат без да ги придружава съпругът им.

Може би няма нужда да отбелязваме, че и забрадката е задължителна. Е, красивата Амира с маслинени очи и матова кожа обаче има твърдото намерение не само да не живее според тези норми, но и да извоюва правото на съгражданките си и те да не го правят. Младата дама, получила образованието си в САЩ, отказа традиционното ислямско облекло и етикет и подчертава европейския си стил. За ужас на кралското семейство отказва да ползва услугите на шофьор, ами има личен автомобил, който управлява сама.

Още по темата прочети тук.

Последвайте канала на

woman.bg
4846 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.12.11 | 20:57

2
образованието си е свършило работата, браво на принцесата!
това са пашите и султаните

2016.09.16 | 12:19

1
покажете забулените и полуделите ислямисти.

Добави коментар

Водещи новини