Шефът на ЦРУ: Не съм се сблъсквал с по-сложен проблем от сирийската криза

  • 14 юли 2016 08:20

  • 2469
  • 7
Шефът на ЦРУ: Не съм се сблъсквал с по-сложен проблем от сирийската криза
© Gettyimages

Директорът на ЦРУ Джон Бренан каза, че за целия си професионален живот не се е сблъсквал с по-сложен проблем от сирийския, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

Той говори в Института "Брукинс" във Вашингтон. В Сирия се сблъскахме с множество вътрешни и външни играчи, с множество пресичащи се цели и намерения, отбеляза Бренан в контекста на въпрос за отношенията на САЩ с Турция и за оценката от Вашингтон на действията на кюрдите. Шефът на ЦРУ каза, че Турция е "много близък съюзник", а кюрдите са партньори по борба с екстремистката групировка "Ислямска държава". Ние не сме съгласни с Турция по всичко, което става в този регион, и "съвършено открито и честно разговаряме с турците, когато възникнат разногласия. Те също от време на време открито изразяват несъгласие с нас", отбеляза той.

В отговор на друг въпрос Бренън каза, че ще си подаде оставката, ако следващият президент на САЩ нареди на неговото ведомство да възобнови практиката на т.нар. "уотърбординг" - потапяне във вода с цел симулация на давене. Тази практика се прилагаше срещу заподозрени екстремисти в тайните затвори на ЦРУ в чужбина по времето на президента Джордж Буш-младши. Неотдавна републиканският кандидат за президент Доналд Тръмп открито заяви, че ако бъде избран, веднага ще нареди тази практика отново да бъде въведена.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2469 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Ima нашествие с холограмни оръжия

2016.07.27 | 09:23

6
Относно потапянето под вода..Давам следния съвет..Да с е осигурят нормални басейни с лечебна нехимизирана вода..Пострадали от спец наркотици ,зомби отрови и нано скенери вкл погълнати през устата или монтирани като чипове се сaмолекуват успешно като плуват и се къпят..да се поtoпяват сaми колкото искат в лечебна вода.. Лечебнат авода трябва д а има дължина на вълната поне 8.21 метра измерена по методика на Луи Тюрен..Може да сложат във водата лечебни хуми,хуминизирани глини.Аз слагам морска сол.. В САЩ терористи тероризират посолства и ведомства вкл снимания с остро и меко токсични химикали като внушават че така правели икономии на вода..Да се закупят малки лечебни басейни с възможности з а потапяне по д вода без насилие..Така се лекуваха много в "Константин и ЕЛена" и в други басейни при започването на извъNземно нашествие вижте мои доклади относно "Сива чума"..

2016.07.27 | 09:23

7
Иди се лекувай !Без "потапяне "!
гост

2016.07.27 | 09:23

5
Тоя пък умник тръгнал мислител да го раздава...абе аланкоолу не ви вярваме на вас американците какво приказвате. За пари и интереси ще кажете на черното бяло и на злото добро. Сатанинска паплач проклета.
агент

2016.07.27 | 09:22

4
Уотсън, Путин и Башар играят с белязани карти. Прати ги при Садам до играят руска ТРУПа

2016.07.27 | 09:21

2
Тоя е свикнал ,да му играят по свирката !Е не става !По добре е да "посвирите "на дудука на Асад !Белким ви се отвори парашута !Ако ли не и на Путин ,може !

2016.07.27 | 09:21

3
Да! Сигурен съм, че Путин може да посвири!

2016.07.27 | 09:21

1
ПРОБЛЕМА СТЕ САМИТЕ ВИЕ,АЛОООО Бренънчо

Добави коментар

Водещи новини