Иракската армия унищожи петролен склад на ИД

  • 08 юни 2016 21:20

  • 2227
  • 1
Иракската армия унищожи петролен склад на ИД
©

Един от най-големите складове за суров петрол в Ирак, контролиран от терористичната групировка "Ислямска държава", е бил унищожен недалеч от град Мосул в провинция Ниневия, съобщи представител на управлението за сигурност в провинцията, цитиран от ТАСС.

Според него голямото хранилище за суров петрол в района на Сук ел Мааш, управлявано от джихадистите, е било унищожено при атака на военно-въздушните сили на международната коалиция. Представителят уточни, че при въздушната атака напълно са били изведени от строя не по-малко от 20 резервоара, пълни с нефт. Той потвърди, че хранилището е било използвано от екстремистите най-вече като междинен пункт за транспортиране на петролни продукти.

Освобождението на Ниневия и на нейния административен център - втория по големина иракски град Мосул, е основна цел на сегашното настъпление на армията за възстановяване на правителствения контрол над цялата територия на страната. Джихадистите от ИД смятат Мосул, чието население надхвърля 500 000 души, за своя столица на иракска територия, информира БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2227 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хамерика се разпада

2016.06.15 | 13:42

1
Сега вместо петрол хамериканците ще лапат черен уй!

Добави коментар

Водещи новини