Ирански студенти взеха заложници в британското посолство в Техеран (видео)

  • 29 ноември 2011 14:57

  • 3596
  • 5
Ирански студенти взеха заложници в британското посолство в Техеран (видео)
©

Десетки крайнорелигиозни ирански студенти нападнаха посолството на Великобритания в Техеран и взеха заложници, предаде АП.

Броят на похитените е шест. Националността им не се съобщава. Студентите изхвърлиха документи през прозореца и скъсаха знамето на Обединеното кралство. Студентите оказаха съпротива на полицията и викаха "Смърт на Англия" и "Британското посолство трябва да бъде сринато със земята".
 

По-късно около 100 протестиращи нахлуха в друга сграда, собственост на дипломатическата мисия на Великобритания в Техеран. По непотвърдени данни иранците са взели шестима заложници.


Сблъсъците идват два дни след като Ислямската република реши да изгони посланика на Обединеното кралство от страната. Лондон въведе санкции срещу Техеран заради доклада на Международната агенция за ядрена енергетика, твърдящ, че Иран разработва ядрено оръжие.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3596 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
матей драгошинов.

2011.11.30 | 02:15

3
не си взеха поука. просто бързо забравиха. сега отново ще жънат плодовете на гнева. вероятно отново ще има провалени спасителни мисии. докато рушаха ирак, просто забравиха уроците от иран. сега всичко почва наново!
фьфэ

2011.11.30 | 02:15

5
Наивно!Те много добре знаят ,какво правят.Просто не могат да го правят грубо ,както преди ,заради общественото мнение.Че Ирак нямаше ядрено оръжие и не разработваше ,бе ясно на всеки.За Иран не е ясно обаче.Като ги гледаш ,какви фанатици са ,били рискувал да имат ядрено оръжие?!Никой не отрича ,че американците и англичаните(управляващите) са алчни и лицемерни копелета ,но на никое от тях не му стиска да натисне копчето.Докато на тия по-скоро да.

2011.11.30 | 02:15

4
айде, Иран е наред. Дразнят ме вече тея манипулации ...

2011.11.29 | 21:29

1
мамицата им арабска,че го нема Буш на власт, ще видят звезди посред бял ден тогава

2011.11.29 | 21:30

2
Почвам да се гордея, че живея в България. След като даже в училищата за деца-идиотчета има компютри и интернет. Сега остава само да ги научат, че иранците не са араби, че Буш никога не е бил президент на Великобритания, и че САЩ вече веднъж се опариха жестоко при сходен инцидент преди...

Добави коментар

Водещи новини