ИД е освободила повечето от похитените работници от циментов завод край Дамаск

  • 08 април 2016 21:46

  • 2305
  • 0
ИД е освободила повечето от похитените работници от циментов завод край Дамаск
©

Представители на властите на град Думейр са се договорили с групировката "Ислямска държава" за освобождаването на повечето от похитените от циментов завод в града работници, предаде Франс прес.

Точно колко работници са освободени все още не е ясно. В свое съобщение в свързаната с нея агенция АМАК групировката "Ислямска държава" (ИД) казва, че е освободила около 300 души.

ИД отказва да освободи 20 похитени, защото ги обвинява, че са членове на проправителствена милиция, уточнява БТА. В изявлението се казва още, че четирима работници са били екзекутирани, защото са били друзи, клон на шиитския ислям, мразен от ИД. Според сирийският Център за правата на човека вероятно ислямистите продължават да държат между 30 и 40 от похитените. Става дума за охранители на циментовия завод, предаде ДПА.

Сирийски медии вчера съобщиха, че ИД са отвлекли над 300 души от завода. Най-често медиите говореха за 340 похитени. Според Центъра за наблюдение на правата на човека 140 работници от завода са успели да избягат още при самото похищение.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2305 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини