ИД твърди, че е убила петима руски войници в Сирия

  • 18 март 2016 17:41

  • 2626
  • 2
ИД твърди, че е убила петима руски войници в Сирия
©

Джихадистката групировка "Ислямска държава" заяви, че е убила петима руски войници в боеве близо до античния град Палмира в Централна Сирия, предаде БТА, цитирайки АФП.

Войниците на халифата убиха петима руски войници и шестима членове на сирийската армия, както и мнозина шиитски бойци от ливанската Хизбула, посочи в комюнике ИД, без да уточни кога са водени боевете. Според свързания с екстремистите уебсайт "Аамак" обаче петимата руснаци са убити в сряда и четвъртък, като сред тях има и военен съветник. На публикуван в сайта видеоклип се вижда тяло, за което джихадистите твърдят, че е на съветника. В клипа се виждат също пленени от екстремистите оръжия, сред които автомати АК-74М, както и една каска. Снимана е също кутия с превързочни материали с надписи на руски език.

Вчера руският президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 каза, че около Палмира се водят ожесточени боеве. Той съобщи имената на четирима руски войници, включително военен съветник, убити от началото на интервенцията на Русия в Сирия на 30 септември 2015 г. Висш представител на руското министерство на отбраната по-рано говореше за трима убити войници.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2626 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.04.22 | 17:30

2
Както обикновено витае Кремълска гъста мъгла по отношение на загубите !
tasak

2016.04.22 | 17:30

1
rusia trqbva da se izolira ,i togava svirsvat problemite

Добави коментар

Водещи новини