Въоръжени нападнаха университетски кампус в Пакистан, има много убити (обновена+видео)

  • 20 януари 2016 09:20

  • 1374
  • 0
Въоръжени нападнаха университетски кампус в Пакистан, има много убити (обновена+видео)
© Getty Images/Guliver

Двадесет и един души са убити при нападението в университета "Баша Хан" в северозападната част на Пакистан. Операцията там е приключила, заяви Саид Вазир, заместник-инспектор от пакистанската полиция, цитиран от Франс прес. Преди това той съобщи и за 30 ранени.

Заместник-комисарят Тахир Зафар каза, че нападението е започнало рано сутринта, малко след като започнали занятията в университета, който се намира в град Шарсада на около 35 км от Пешавар, съобщиха Асошиейтед прес и ТАСС.

Пакистански военни, полицаи и командоси водиха престрелка с въоръжените нападатели в кампуса на университета "Баша Хан" в Северозападен Пакистан, съобщиха официални източници, цитирани от БТА.

Убити са били преподавател, студент и двама от шестимата нападатели. Около 50 души са ранени.

В кампуса на университета "Баша Хан" в град Шарсада, където се води престрелката, има най-малко 1000 студенти, заяви източник от пакистанската полиция. Студент, който избягал от кампуса, каза пред местната телевизия "Дуня", че ул ожесточена стрелба и експлозии в университетския комплекс. Не е ясно дали нападателите държат студенти или хора от персонала на университета за заложници, допълни източникът от пакистанската полиция.

Представител на пакистанската Спешна помощ, който се намира на мястото на трагедията, университета „Бача Кан“ в град Чарсада разказа, че на мястото вижда пет мъртви тела. Всички те имали рани от куршуми. Той не уточнява дали сред петимата мъртви има и нападател.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1374 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини