Иракската армия обяви победа над "Ислямска държава" в Рамади (обновена)

  • 27 декември 2015 20:31

  • 4197
  • 5
Иракската армия обяви победа над "Ислямска държава" в Рамади (обновена)
© Getty Images

Иракската армия обяви днес, че е разгромила "Ислямска държава" в провинциалната столица Рамади, предаде Ройтерс. Победата в Рамади, административен център на провинция Анбар, населява основно от мюсюлмани сунити, отнема на "Ислямска държава" най-голямото й завоевание за 2015 година, отбелязва Ройтерс.

Всички бойци на джихадистката групировка "Ислямска държава" (ИД) са напуснали административния комплекс в центъра на западния иракски град Рамади, който бе обкръжен изцяло по-рано днес от правителствените сили, предаде Франс прес, като се позова на говорител на елитните части за борба с тероризма.

"Всички бойци на ДАЕШ се изтеглиха. Няма съпротива", каза той, допълвайки, че комплексът все пак трябва да бъде прочистен от заложени мини и взривни устройства преди войниците да могат да влязат.

Иракската армия е обкръжила напълно административния комплекс в Рамади - последния бастион на джихадистката групировка "Ислямска държава" в града на 100 километра западно от столицата Багдад, предаде по-рано Ройтерс, като се позова на неин говорител.

Правителствените сили започнаха операция за отвоюване на Рамади във вторник. "Ислямска държава" превзе административния център на западната провинция Анбар при мълниеносната си офанзива миналата година, когато завладя една трета от територията на Ирак.

Последвайте канала на

БТА
4197 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.12.29 | 11:20

4
Камилари убиват камилари заради някакъв отдавна пукнал педофил. След един максимум два века, хората ще ни се присмиват как сме се избивали заради някакви древни митове и приказки.

2015.12.29 | 11:20

5
Тези митове и приказки са измислени от хора, за да управляват други хора. Не е нужно да минават сто години, тези, които дърпат конците и сега ни се присмиват.
гост

2015.12.29 | 11:19

3
И още сто да минат тия Араби няма да се променят смисил те разчитат и Корана по свой умопобъркан начин интерпетират кой как му е угодно .. след време като няма петрол по тия земи няма да има войни нищо просто сега света усртоен така че се водят Войни само където има петрол другото е пълна лъжа терористите и те са създадени все от някой който седи и гледа

2015.12.28 | 09:55

2
Bili izcialo obkrajeni,pa napusmnali grada !?????????!!!
гошо

2015.12.28 | 01:03

1
Арабино,така не се стреля.

Добави коментар

Водещи новини