Сексскандал свали вицепремиера и вътрешен министър на Израел

  • 21 декември 2015 06:54

  • 2617
  • 2
Сексскандал свали вицепремиера и вътрешен министър на Израел
© Getty Images/Guliver

Израелският вицепремиер Силван Шалом хвърли оставка след твърдения, че е упражнявал сексуален тормоз срещу няколко жени по време на своята кариера, съобщи Ройтерс, като се позова на израелски медии.

Шалом е вътрешен министър, е опитен политик от дясната партия Ликуд на министър-председателя Бенямин Нетаняху. Въпреки решението му не се очаква това да се отрази на стабилността на правителството.

През последните дни израелски медии съобщиха, че няколко жени се оплакали, че Шалом ги тормозел. Няма обаче започнато официално разследване. Според официалната телевизия на израелския парламент Шалом е обявил, че се оттегля от политиката, отчасти защото се притеснявал за ефекта, който събитията напоследък могат да окажат върху семейството му.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2617 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
гунчо

2015.12.22 | 23:06

2
Доста често става това в Обетованата земя май?
наблюдател

2015.12.22 | 20:41

1
Хората имат чест и достойнство,и най-вече закон и морал,а в България, както се вика:"Такова животно нема!" За 26 г. се нагледахме на какви ли не гафове и гнусотии: педераски, курвенски, престъпни,лобизъм и пр. Но сладък е държавния кокал и докато има какво още да се глозга - ще се глазга !Без срам,без свян, нагло, грубо,просташки,по български!

Добави коментар

Водещи новини