Русия: ООН може да наложи санкции на турски фирми, търгуващи с ИД

  • 18 декември 2015 09:31

  • 2282
  • 3
Русия: ООН може да наложи санкции на турски фирми, търгуващи с ИД
© gettyimages (архив)

Съветът за сигурност на ООН може да наложи санкции върху турски фирми, които купуват петрол от Ислямска държава (ИД), предаде РИА Новости.

Това каза руският представител в световната организация Виталий Чуркин. На снощното заседание на висшия колективен орган на управление на ООН бе приета резолюция, задължаваща държавите да се борят с финансирането на световния тероризъм. Мерките включват – замразяване на активите и преките или косвените оръжейни доставки за физически и юридически лица, попаднали в черния списък на ООН.

Чуркин след заседанието заяви, че най-големият обем от течни горива, купени от ИД, се реализира през Турция. Той посочи, че рафинерията в град Батман. "Основният поток преминава през терминалите на средиземноморското пристане Джейхан", каза представителят на Москва

"Ако в Анкара не предприемат достатъчно ефективни мерки срещу финансирането на тероризма, то въпросът за налагане на санкции ще бъде поставен за обсъждане в ООН", допълни Чуркин.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2282 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.12.23 | 09:41

3
ООН да види и пътят на наркотиците !Не става без участието на фесовете !И продажбата на оръжие за ИД !

2015.12.23 | 09:41

2
И какво излиза - Турция, първата приятелка на САЩ, и Турция която се натиска да влиза в ЕС - купува горивото и финансира терористите! Ако турците не бяха първи галеници на САЩ в тоя регион - Ислямска държава нямаше да е толкова богата... Към това може да добавим че ГЕРБ се натискат на Турците повече и от ДПС... Вече незнам - ,излиза че ние си партнираме със САЩ Турция и Ислямска държава пхахахахахахха

2015.12.23 | 09:41

1
може или неможе ... европа е страшна помия , не го разбирам от сега !!!

Добави коментар

Водещи новини