Бундесверът извърши първи полет в рамките на акцията срещу ИД

  • 16 декември 2015 09:12

  • 1931
  • 1
Бундесверът извърши първи полет в рамките на акцията срещу ИД
© gettyimages

Германия започна да подкрепя военната операция на международната коалиция за борба с терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД). Тази нощ се състоя първият полет на германски самолет за зареждане във въздуха А310, съобщи за ДПА представител на Бундесвера.

Самолетът цистерна беше във въздуха близо пет часа, каза той, без да добави други подробности. Германските депутати разрешиха в началото на декември армията да разположи до 1200 войници и 6 самолета за участие в международната военна операция срещу "Ислямска държава" в Ирак и Сирия. Освен със самолети цистерни Германия ще се включи с разузнавателни самолети и една фрегата, но без да участва пряко в бойните действия, предвижда мандатът на контингента.

По данни от анкета, публикувани в петък, повечето германци - 64 на сто, смятат, че участието на германски сили в операцията срещу ИД засилва терористичната заплаха за Федералната република; 49 на сто подкрепят решението на парламента, а 46 процента са против, съобщи ТАСС.

Последвайте канала на

БТА
1931 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.12.20 | 09:58

1
Баба Меркел организира круиз до Сирия !Ще разгледат природните чудеса на ИД ,като брадясали джихадисти и жени в бурки ! Лично баба Меркел ще покани джихадистите да посетят Германия в най-близко време !Може да си носят и фоейверки !

Добави коментар

Водещи новини