Израелски военни самолети нанесоха удари срещу Газа

  • 14 декември 2015 07:19

  • 1217
  • 0
Израелски военни самолети нанесоха удари срещу Газа
© gettyimages (архив)

Израелски изтребители нанесоха днес два въздушни удара срещу ивицата Газа в отговор на изстрелване на ракета от анклава към Израел, съобщи БТА, цитирайки  ДПА.

Служители от силите за сигурност в управляваната от Хамас ивица казаха, че единият от ударите е бил насочен срещу пост на военноморската полиция на палестинското движение в северната част на Газа, а другият - срещу тренировъчен пост на въоръженото крило на организацията в централната част на Газа. Те заявиха, че са се чули силни експлозии точно след прелитането на израелски хеликоптери и самолети над анклава. По думите им няма данни за палестински жертви или разрушения.

Ударите бяха в отговор на ракетно нападение, извършено преди това от Газа към Израел. Никой не е поел отговорност за обстрела. Няма данни за пострадали хора или материални щети в Израел. Израелски изтребители атакуваха с ракети тренировъчен център на въоръженото крило на Хамас на югоизток от Газа след стрелба срещу израелски войници на границата между Израел и анклава.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1217 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини