Human rights watch обвини Сирия в престъпления срещу човечеството (видео 18+)

  • 11 ноември 2011 09:25

  • 1336
  • 1
Human rights watch обвини Сирия  в престъпления срещу човечеството (видео 18+)
© gettyimages

Международната правозащитна организация Human rights watch обвини днес сирийския режим в престъпления срещу човечеството, съобщиха световните агенции.

В доклад, публикуван в навечерието на срещата на Арабската лига в Кайро, Human rights watch призова организацията да замрази членството на Сирия. Извършваните от сирийските правителствени сили репресии срещу цивилни в град Хомс, включително изтезания и убийства, представляват престъпления срещу човечеството, посочва правозащитната група, базирана в Ню Йорк.

В доклада си от 63 страници  заявява, че от средата на април до края на август силите за сигурност са убили най-малко 587 цивилни в Хомс. Най-малко 104 души са убити след 2 ноември, когато Дамаск прие плана на Арабската лига, целящ прекратяване на насилието и започване на диалог с опозицията, се уточнява в доклада, чийто данни се базират на показания на очевидци.
Арабската лига утре ще проведе извънредно заседание, за да обсъди неуспешния опит за спиране на кръвопролитията в Сирия. В доклада си Human rights watch приканва Арабската лига да поиска от ООН да наложи оръжейно ембарго и санкции срещу членове на режима и да изправи Сирия пред Международния наказателен съд.

Последвайте канала на

БТА
1336 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
sportnamedicina.com

2011.11.11 | 11:15

1
Посетете първия професионален сайт в България за спортна медицина http://sportnamedicina.com

Добави коментар

Водещи новини