Иран: Свалянето на руския самолет отправя негативно послание към терористите

  • 25 ноември 2015 14:23

  • 5168
  • 0
Иран: Свалянето на руския самолет отправя негативно послание към терористите
©

Свалянето на руски самолет вчера от Турция на границата със Сирия изпраща негативно послание до терористичните групировки и показва, че е нужна единна международна борба за побеждаването им, заяви иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф, цитиран от Франс прес.

"Този акт за пореден път подчертава деликатността на ситуацията в Сирия и отражението й върху световния мир и сигурност, както и че е необходима единна международна борба за справяне с тероризма", заявил Зариф снощи в телефонен разговор с руския си колега Сергей Лавров, цитиран от говорител на иранското външно министерство.

Подобни действия може да доведат до ескалация на сирийската криза и отправят негативно послание към терористичните групировки. Това на практика кара враждебните на режима въоръжени групировки, сред които и джихадистката "Ислямска държава", да смятат, че могат да продължават терористичната си дейност, възползвайки се от разногласията между онези, които се борят с тях, отбелязал министърът, пише БТА.

Зариф е изказал пред Лавров съболезнования във връзка със сваления самолет и изразил подкрепа за усилията на Русия в борбата с тероризма в района, съобщи руското външно министерство, цитирано от ТАСС.

Двете външни ведомства потвърдиха намерението си да продължат да съгласуват действията си за уреждане на регионалните конфликти и преди всичко сирийската криза, добави руското министерство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5168 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини