Джон Кери пристигна в Абу Даби, за да обсъди мирен план за Сирия

  • 23 ноември 2015 10:50

  • 1575
  • 2
Джон Кери пристигна в Абу Даби, за да обсъди мирен план за Сирия
© Getty Images/Guliver

Американският държавен секретар Джон Кери пристигна днес в Абу Даби, за да обсъди с висши представители на Обединените арабски емирства усилията за сформиране на делегация на сирийската опозиция за евентуални преговори за мир с режима в Дамаск, предаде Франс прес.

Държавният секретар ще разговаря с принца престолонаследник шейх Мохамед бин Заид Ал Нахаян и външния министър шейх Абдула бин Заид Ал Нахаян.

В Абу Даби Кери ще се срещне и с външния министър на Саудитска Арабия Адел ибн Ахмед ал Джубейр, съобщи член на американската делегация.

Посещението на държавния секретар на САЩ е част от усилията за прекратяване на гражданската война в Сирия, при която за четири години и половина бяха убити над 250 000 души.

От Абу Даби Кери заминава за Израел и палестинските територии, за да призове за прекратяване на насилието, взело над 100 жертви от началото на октомври. Утре му предстоят срещи първо с израелски висши представители в Ерусалим, а после и с палестински ръководители в Рамала, на Западния бряг.

Кери не е посещавал Израел от лятото на миналата година, припомня АФП, цитирана от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1575 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
P

2015.11.24 | 11:47

2
Този престъпник един от идеолозите на И.Д ще обсъжда мирен план каква гавра
дд

2015.11.24 | 11:47

1
мръсен чифут / тоя е най големия терорист

Добави коментар

Водещи новини