Мишел Обама пристигна в Катар

  • 03 ноември 2015 07:28

  • 1393
  • 2
Мишел Обама пристигна в Катар
© gettyimages (архив)

Първата дама на САЩ Мишел Обама пристигна в Катар, което е първи етап от нейната близкоизточна обиколка, обхващаща две държави, предаде БТА, цитирайки АП и АФП.

Самолетът на Мишел Обама се приземи тази нощ в катарската столица Доха. В Катар Мишел Обама ще посети военновъздушната база Ал Удейд, придружавана от комика и водещ на телевизионна програма Конан о'Брайън. Базата е щаб квартира на американското Централно командване и оттам излитат самолети, участващи във военната операция срещу групировката Ислямска държава в Ирак и Сирия. По време на визитата си в Катар първата дама на САЩ ще произнесе реч на Световната среща за иновации в областта на образованието, като речта й ще бъде насочена върху достъпа на момичетата до училищата.

В навечерието на визитата си Мишел Обама публикува статия в сп. "Атлантик", в която казва, че много културни разбирания трябва да бъдат поставени под въпрос, защото те са препятствие пред достъпа на момичетата до училище. Тя призовава и за инвестиции, които ще позволят напредък по въпроса за достъпа на момичетата до училище.

От Катар Мишел Обама отива в Йордания и ще посети училище, подпомагано от Агенцията за международно развитие на ООН. Визитата тя ще направи заедно с йорданската кралица Рания, а после ще отиде и в древния град Петра, който е в списъка със световното наследство на ЮНЕСКО.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1393 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
хост

2015.11.09 | 23:40

2
Кога ще дойде жена му?

2015.11.09 | 23:39

1
черна маймуна качвай се на клона на някоя палма

Добави коментар

Водещи новини