Израелската армия арестува един от водачите на Хамас

  • 20 октомври 2015 11:22

  • 1545
  • 2
Израелската армия арестува един от водачите на Хамас
© Getty Images/Guliver

Израелски войници арестуваха рано тази сутрин на територията на Западния бряг един от основните водачи на палестинското ислямистко движение Хамас, Хасан Юсеф, съобщи Франс прес, позовавайки се на комюнике на израелската армия.

"Силите на армията и на службата за вътрешна сигурност Шин Бет задържаха (един от лидерите на) Хамас Хасан Юсеф в град Бейтуния, югозападно от Рамала", посочи комюникето. Арестът беше потвърден от палестинските служби за сигурност.

Хасан Юсеф е бил арестуван и държан в затвора на няколко пъти. Той активно агитираше и подстрекаваше към тероризъм, и насърчаваше публично нападенията срещу израелци, се казва в израелското военно комюнике. Юсеф е един от основателите на Хамас. Той е прекарал години в израелски затвори, като за последен път бе освободен през юни. През 2006 г. Юсеф беше избран за депутат в палестинския парламент, докато беше в затвора. Хамас подчерта, че той винаги е работил за политическото крило на движението.

Юсеф е известен с това, че лиши сина си от наследство, след като той призна, че по време на втората интифада е работил като информатор на Шин Бет под кодовото име "Зеления принц".

Последвайте канала на

1545 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.10.20 | 15:20

1
Go Israel!
Джони

2015.10.20 | 15:21

2
Умри изрод!88

Добави коментар

Водещи новини