Пентагонът заяви, че при въздушен удар в Сирия е убит лидерът на групировката Хорасан

  • 18 октомври 2015 19:23

  • 2737
  • 0
Пентагонът заяви, че при въздушен удар в Сирия е убит лидерът на групировката Хорасан
© Getty Images/Guliver

Лидерът на групировката Хорасан Санафи ан Насър е убит при въздушен удар на водената от САЩ антиджихадистка коалиция в северозападната част на Сирия, съобщи Пентагонът, цитиран от Франс прес и Асошиейтед прес.

"На 15 октомври силите на коалицията нанесоха въздушен удар, при който е убит саудитският гражданин Санафи ан Насър, ръководител на произлязлата от Ал Каида групировка Хорасан", заяви говорителят на Пентагона Питър Кук.

Дългогодишен джихадист и експерт по финансови трансфери и вербуване, той организирал прехвърлянето на ислямистки бойци от Пакистан в Сирия и участвал в изготвянето на планове за терористични атаки в западни страни, отбелязва ДПА. "Смъртта на Насър нанася силен удар на плановете на групировката Хорасан за нападения срещу Съединените щати и нашите съюзници", се казва в декларация на министъра на отбраната Аштън Картър.

Сирийският център за наблюдение на правата на човека, който разполага с широка мрежа източници в Сирия, съобщи вчера за смъртта на Санафи ан Насър и заяви, че той е убит при въздушен удар в провинция Алепо. Според американски официални лица групировката Хорасан е звено от бойци на Ал Каида, изпратени от Пакистан в Сирия да планират нападения срещу Запада.

Последвайте канала на

2737 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини