САЩ и Русия се разбраха за небето над Сирия

  • 17 октомври 2015 19:21

  • 3442
  • 1
САЩ и Русия се разбраха за небето над Сирия
© Getty Images/Guliver

САЩ и Русия се споразумяха за координиране на военновъздушните им операции в Сирия на фона на опасенията за евентуален сблъсък между военни самолети, съобщи в. “Уолстрийт джърнал”.

Двете армии ще подпишат специален документ за безопасност в небето над Сирия много скоро, посочиха от руската армия, според която всички технически въпроси са договорени. Споразумението дойде, след като на няколко пъти руски самолети и такива на западната коалиция се озоваваха опасно близко.

САЩ обаче са отказали предложение на Русия за съвместни операции при спасяването на пилотите от свалени самолети над Сирия, съобщи руският зам. военен министър Анатолий Антонов. Става дума за случаи, при които катапултирали пилоти попаднат на територия на “Ислямска държава”.

Президентът на САЩ Барак Обама посочи, че по-големите проблеми между Москва и Вашингтон остават неразрешени и най-вече този за политическото бъдеще на Башар Асад.

“За Русия не е въпрос на принцип сегашният президент на Сирия Башар Асад да остане начело на държавата”, каза обаче в събота в тв интервю руският премиер Дмитрий Медведев и допълни, че този въпрос “трябва да бъде решен от сирийския народ”.

Последвайте канала на

3442 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Педала путю ЯДЕ ЧЕРНИЯ НА ОБАМА хахахахахахаха

2015.10.21 | 20:45

1
путю СЕ УПЛАШИ ОТ АМЕРИКА хихихихихихихихихихихихихи

Добави коментар

Водещи новини