Израел удари "Хамас"

  • 12 октомври 2015 06:28

  • 1883
  • 0
Израел удари "Хамас"
©

Израелската армия обяви, че е уцелила две сгради на "Хамас" в Газа, ползвани за производство на оръжие, и е стреляла в отговор на ракети, изстреляни преди това срещу Израел, предаде Би Би Си. По-късно обаче стана ясно, че израелски ракети са убили бременна палестинка и двегодишната й дъщеря.

Сблъсъците в Израел продължиха и през нощта, като палестинка се самоуби, опитвайки се да взриви израелски полицаи. Жената е задействала експлозив, докато е била в колата, и е загинала. Полицаят, който е бил обект на атаката, е леко ранен. През последните две седмици напрежението между Израел и Палестина нарасна заради множеството инциденти, при които загинаха четирима израелци и 17 палестинци.

"Ескалацията на насилието в палестинските територии и Йерусалим е изключително опасно и тревожно", съобщиха от офиса на френския президент Франсоа Оланд. Американският държавен секретар Джон Кери също изрази в телефонни разговори с премиера на Израел Бенямин Нетаняху и на президента на Палестинската автономия Махмуд Абас "дълбоката си тревога" от увеличаващите се случаи на насилие между израелци и палестинци.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1883 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини