Лавров и Кери обсъдиха ситуацията в Сирия и Близкия изток

  • 28 септември 2015 18:29

  • 1676
  • 3
Лавров и Кери обсъдиха ситуацията в Сирия и Близкия изток
© gettyimages (архив)

Руският външен министър Сергей Лавров и американският държавен секретар Джон Кери обсъдиха обстановката в Сирия, споразуменията за иранската ядрена програма и ситуацията в Близкия изток, съобщи ТАСС, като се позова на руското министерство на външните работи.

Според изявлението поредният разговор между Лавров и Кери е бил част от подготовката за срещата между президентите на Русия и САЩ, Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 и Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, в кулоарите на сесията на Общото събрание на ООН. "Обсъдени бяха въпросите за уреждане на ситуацията в Сирия, изпълнение на договореностите за иранската ядрена програма и други аспекти на обстановката в Близкия изток и Северна Африка", каза руското външно министерството.

Вчера Лавров и Кери също разговаряха за положението в Сирия. Според руското външнополитическо ведомство сред другите обсъждани теми са били уреждането на украинската криза и взаимодействието в ООН, предаде БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1676 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
свидетел

2015.09.30 | 15:11

3
Кери: кога връщате Крим? преди или след глада? . . . . . . . . . . . . . . . . Лавров: пратете помощи,че вече има и канибали

2015.09.30 | 15:11

2
На кого да върнат Крим руснаците? Той си е техен. Американците да си гледат Детройт, че там даже и канибали няма, празен е, фалирал. Ако са толкова загрижени за човешките права - да свалят саудитския крал, той е най-големият тиранин.
FM

2015.09.28 | 21:24

1
И двамата са говорили, но никой от тях не е слушал другия, нямали са интерес.

Добави коментар

Водещи новини