Турски имам: ИД заслужава съдбата на Содом! (обновена)

  • 24 юли 2015 10:36

  • 5422
  • 3
Турски имам: ИД заслужава съдбата на Содом! (обновена)
© gettyimages

Позициите на бойците на групировката Ислямска държава (ИД) заслужават наказание свише, е заявил турският имам Ахмет Махмут Юнлю, пише анкарският в. Хюриет.

Телевизионният проповедник е издал фетва (религиозно постановление в исляма) срещу джихадистите. В обръщението си той е казал, че членовете на радикалната групировка ще последват съдбата на жителите на град Садум (еквивалент на библейския Содом в Корана) и да бъдат изпепелени заради греховете. "Бойците на ИД са си навлекли гнева на Аллах", е заявил свещеникът. Той е определил джихадистите като "кучета от Ада", допълва изданието. Юнлю е получавал заплахи от ИД и заради това той е поставен под засилена охрана. Имамът е коментирал заканите със следните думи: Ако Всемогъщият е решил да ми отнеме живота, това ще стане. ИД обаче не може да действа срещу волята на Аллах.

Фетвата бе разпространена малко след като турски военни самолети бомбардираха позиции на джихадистите в Сирия. Според в. Вашингтон пост решението на Анкара за ударите е взето след разговор на американския президент Барак Обама с турския му колега Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва.  Турски медии съобщиха, че са убити най-малко 35 радикали.

Силовите  структури на Турция в същото време провеждат операции и срещу забранената Кюрдска работническа партия (ПКК). Арестувани са 290 души.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
5422 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
FM

2015.08.04 | 21:02

3
щом са замесени Обама и Ердоган. Нищо не е свършено. И двамата са мюсюлмани.
АЗ

2015.08.04 | 21:02

2
Обама е протестант.Първо учи и после говори

2015.07.28 | 15:29

1
vzeli rehenie; da napraviat malko hou za da zablujdavat ,ce isliamska darjava ne e tiahna rojba.

Добави коментар

Водещи новини