ИД продава момичета за по-малко от кутия цигари

  • 09 юни 2015 10:37

  • 4528
  • 0
ИД продава момичета за по-малко от кутия цигари
© gettyimages

За по-малко от една кутия цигари може да се купи момиче от пазарите на жива плът, организирани от бойци на групировката Ислямска държава (ИД), пише британският в. Гардиън.

Пратеник на ООН представи данни от посещението си в Ирак и Сирия, където се водят сражения между джихадистите, от една страна и кюрдски милиции, подпомагани от въздушните удари на водената от САЩ коалиция, от друга. "Тази война се води върху телата на жените", заяви Зайнаб Бангура. Служителката на световната организация разказва как джихадисти отвличат млади момичета - най-вече християнки и язидки (членки на кюрдска секта, изповядващи култ, обединяващ черти от юдаизма, християнството, исляма и местни вярвания) и ги продават на пазарите за жива плът. "Стойността на едно момиче може да започне от по-малко от една кутия цигари и да достигне до няколко хиляди долара", подчерта тя.

Бангура е успяла да говори и със спасили се от ада на ИД момичета и млади жени. Една очевидка разказва как е била вкарана в малка стая с над 100 жени. Всичките били съблечени, измити, някои изнасилени и всички извадени на пазара като стока. Дипломатката предава и думите на млада язидка. Момичето, което на 15 години, е било омъжено за лидер на ИД около 50-годишен шейх. Съпругът на кюрдката извадил пистолет и тояга и казал: какво избираш? Тя избрала оръжието и в отговор мъжът заявил, че младоженката може да сложи край на живота си след като изпълни "семейните си задължения".

Бангура пояснява, че младата жива плът е част от програмата за набиране на доброволци на ИД. "Джихадистите изпращат много ясно послание към младите мюсюлмани. Елате при нас, ние имаме девственици, които можете да имате", каза подчинената на Бан Ки МунБан Ки Мун   Бан Ки Мун - корейски дипломат, генерален секретар на ООН.  Роден на 13 юни 1944 г. Като.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4528 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини