Месец май е бил най-смъртоносният в Сирия с над 6650 убити

  • 01 юни 2015 18:19

  • 1944
  • 0
Месец май е бил най-смъртоносният в Сирия с над 6650 убити
©

Месец май е бил най-смъртоносният в Сирия от началото на годината с повече от  6650 убити, съобщи БТА, като се позова на неправителствена организация.

Данните бяха оповестени от Сирийския център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП) Оттам посочиха, че миналия месец в страната са загинали 1285 цивилни, сред които 272 деца. Убити са били още 793 бунтовници и кюрдски бойци, 2109 джихадисти от "Ислямска държава", сирийския клон на "Ал Кайда" и сходни групировки, както и 2450 войници и представители на съюзени с режима милиции, включително от ливанското движение "Хизбулла".

Припомняме, че през май Сирия стана арена на няколко големи сражения. Тогава "Ислямска държава" превзе античния град Палмира, в централната част на страната, и контролно-пропускателния пункт на границата с Ирак "Танаф". Сирийският клон на терористичната мрежа "Ал Кайда", "Джебхат ан Нусра" (Фронт на победата), и негови съюзници пък сложиха ръка на град Ариха и военната база "Ал Мастума" и сега контролират напълно северозападната провинция Идлиб.

22 846 души са били убити в конфликта в Сирия от началото на годината според данни на СЦНЧП, който се опира на мрежа от активисти в цялата страна.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1944 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини