Червеният кръст изпраща помощи за Йемен

  • 06 април 2015 14:41

  • 1168
  • 1
Червеният кръст изпраща помощи за Йемен
© Getty Images/Guliver

Червеният кръст изпраща помощи в Йемен. Това стана възможно, след като Саудитска Арабия даде разрешение на хуманитарната организация да изпрати свои доброволци. Самолети с помощите обаче все още не са пристигнали, съобщава News7.

Саудитска Арабия е в коалиция с други държави и води военна операция вече 12 дни. В продължение на повече от седмица Червеният кръст преговаря със Саудитска Арабия за позволение да достави помощи и продукти от първа необходимост в йеменската столица Сана, където се води операция срещу шиитските бунтовници Хуси.

Говорител на коалицията съобщи, че е била направена организация за доставката на помощи с един самолет на Червения кръст, но в последствие от организацията са се отказали.

По данни на Червения кръст над 500 души са били убити през последните 2 седмици в региона. Заради конфликта на места няма вода, а в много магазини стоките от първа необходимост са изчерпани.

Червеният кръст поиска прекратяване на огъня за 24 часа в части на Йемен, докато Русия призова Съвета за сигурност на ООН да подкрепи т.нар. хуманитарна пауза на ударите, водени от Саудитска Арабия.

Редица държави изтеглят свои жители от Йемен. Сред тях са Русия, Китай, Индия, Египет, Судан и Индонезия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1168 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВАЖНО!!!

2015.04.06 | 14:57

1
Хора за нищо на света не ходете да работите в Елените! На Елените не плащат и се държат отвратително с работниците (персонала) и те настаняват в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

Добави коментар

Водещи новини