Вдовица на убит от Джихади Джон: Искам ислямиста жив

  • 27 февруари 2015 10:08

  • 8633
  • 3
Вдовица на убит от Джихади Джон: Искам ислямиста жив
©

Надявам се Джихади Джон да бъде хванат жив, каза вдовицата на убития от ислямиста британец Дейвид Хейнс – Драгана пред Би Би Си.

Според жената, която е от хърватски произход, роденият в Кувейт поданик на Обединеното кралство Мохамед Емуази, наричан още Джихади Джон или Черния Бийтълс, не заслужава почетна смърт. "Единственото морално удовлетворение, което може да получат близките на хората, убити от него, не е ислямистът да намери смъртта си по време на акция. Това би било почетна смърт за него. Джихадистът трябва да бъде изправен пред правосъдието," заяви вдовицата пред медията. В исляма загиналите в битка мюсюлмани се смятат за мъченици на вярата и са обект на почитание след смъртта си.

На Черния Бийтълс, чиято самоличност бе разкрита вчера, се приписват и убийствата на американските журналист Джеймс Фоули и Стивън Сотлоф, хуманитарния работник от САЩ Абдул Рахман (Питър) Касиг и британския таксиметров шофьор Алан Хенинг.

Сестрата на Хейнс - Бетани приветства идентификацията на убиеца на нейния брат. Тя заяви, че установяването на самоличността на Емуази е облекчило мъката от загубата на нейния роднина. Искам обаче да видя куршум между очите на джихадиста, е заявила сестрата на Хейнс.

Говорител на семейството на Сотлоф заяви, че близките на американеца искат да видят Черния Бийтълс на подсъдимата скамейка. Майката на Фоули – Даян посочи: Натъжава ме, че Мохамед продължава да убива, но аз, като майка, му прощавам.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
8633 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Изопачаване

2015.08.23 | 13:50

3
Във всички религии се приема само мирното проповядване. Останалите насилствено настроени формации са сектантски разклонения на официални вероизповедания, тълкуващи свещените и книги по начин угоден на тях.

2015.05.20 | 18:23

2
Защо ти е жив, ма? Нема кой да те пори ли ма мастио?!
bah taya novina

2015.04.05 | 18:40

1
В исляма загиналите в битка мюсюлмани се смятат за мъченици на вярата и са обект на почитание след смъртта си. nyama takova neshto v islyama ,tova che nyakoi e naramil pushka i ubiva za pari nikoya religiya ne go priema za neshto sprete da sachinyavate i prochetete korana ili pone bibliyata ,korana e 95% prepisan ot bibliyata

Добави коментар

Водещи новини