Отвлечените японци от ИД са живи (обновена)

  • 24 януари 2015 17:20

  • 2436
  • 2
Отвлечените японци от ИД са живи (обновена)
©

Двамата японски заложници на групировката "Ислямска държава" са живи, съобщи днес националната информационна агенция Киодо, цитирана от ТАСС.

Тя се позова на източник от сирийска групировка, която се сражава с ИД. В съобщението не се дават други подробности. Срокът, който похитителите дадоха за изплащането на откуп от 200 милиона долара, изтече. Във вторник чрез пуснат в интернет видеоклип ИД заплаши, че ако не получи парите до 72 часа, ще екзекутира заложниците. Японският министър на външните работи Фумио Кишида заяви, че няма информация за местонахождението и съдбата на Кенджи Гото и Харуна Юкава, но декларира, че правителството продължава да работи за тяхното освобождаване. Киодо допълни, че японският премиер Шиндзо Абе е разговарял днес по телефона с йорданския крал Абдула II, като вероятно двамата са обсъдили кризата със заложниците, предаде БТА.

"Ислямска държава" вероятно е убила единия от двамата си японски заложници, Харуна Юкава, предаде ТАСС, като се позова на американския център за следене на ислямистите в интернет САЙТ (SITE). Джихадистката групировка е публикувала във виртуалната мрежа снимка, на която другият държан от нея японец, Кенджи Гото, държи в ръка снимка на убития Юкава. На видеозапис Гото излага нови искания на ИД. "Вие (японското правителство) бяхте предупредени. Даден ви бе срок, моите похитители спазиха думата си", казва той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2436 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Новият комунизъм

2015.01.28 | 08:53

2
След падането на мракобесния див комунизъм, идва ерата на животинския ислямизъм. Трябва да се изтръгне от корен.

2015.01.26 | 12:46

1
isljam i komunizum dwe parasitni ideologii ednite ubiwat w imeto na Allah-satana drugite w ,,imeto na naroda''

Добави коментар

Водещи новини