Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън заминава за Саудитска Арабия

  • 23 януари 2015 09:06

  • 1255
  • 2
Вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън заминава за Саудитска Арабия
© gettyimages

Американският вицепрезидент Джо Байдън ще оглави делегация, която ще пътува до Саудитска Арабия в идните дни, за да отдаде почит на страната заради кончината на крал Абдулла, предаде Ройтерс.

Кончината на крал Абдулла е голяма загуба за тази страна. Винаги съм ценял неговата откровеност, неговото чувство за история, неговата гордост, неговите усилия да води страната напред и неговата непоколебима вяра в американо-саудитската връзка, се казва в изявление на Байдън. В идните дни ще оглавя президентска делегация, която ще представлява САЩ и ще поднесе съболезнованията си на семейството на крал Абдулла и на саудитския народ във връзка с кончината на монарха, се допълва в изявлението.

Американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият определи покойния крал като откровен и смел лидер, предаде АФП. Той винаги беше откровен лидер, който имаше куража да защитава убежденията си, се казва в изявление по повод кончината на монарха. Нашите страни работиха заедно, за да се справят с множество предизвикателства и винаги съм ценял мнението на крал Абдула и нашето истинско и сърдечно приятелство, се казва в изявление на Обама.

Според канадския премиер Стивън Харпър крал Абдула е бил пламенен защитник на мира в Близкия, изток, предаде АФП. Френският президент Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12 пък припомни изявление, че действията на държавника Абдулла са били дълбоко белязани от историята на неговата страна и визията на Абдула е била за справедлив и траен мир в Близкия изток. Оланд припомни, че тази визия е повече от когато  актуална днес. Оланд поднесе искрените си съболезнования на саудитския народ и изрази привързаността си към приятелството между Франция и Саудитска Арабия, за което е работил крал Абдулла.

Последвайте канала на

БТА
1255 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.01.24 | 00:28

2
Джо Байдън отива за да се увери лично,че доставките за идил ще продължават по график и след смърта на главния спонсор!!!
и кой

2015.01.23 | 11:40

1
И какви ще ги върши ТАМ???

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини