Една трета от евреите не зачитат арабската общност на Израел

  • 25 септември 2011 14:01

  • 1476
  • 2
Една трета от евреите не зачитат арабската общност на Израел
©

Допитване на израелски институт, публикувано в неделя, показва, че докато повечето евреи в страната отричат твърденията за дискриминация срещу арабските граждани, една трета от тях ги смятат за чужди на израелското общество, предаде АФП.

„Данните показват, че настоящото арабско население се чувства дискриминирано в голяма степен, докато мнозинството от еврейското население отрича обвиненията”, съобщава Израелския демократичен институт в своя годишен доклад.

В него се посочва, че запитани дали смятат „арабските граждани на Израел” за „част от израелското общество” 67.9% от допитаните евреи и 86.1% от арабите отговарят положително. Освен това 77.6% от арабите показват, че се чувстват „дискриминирани в сравнение с еврейското население”, но 52.5% от евреите не са съгласни.

Израелските араби, които са приблизително 20% от населението, са палестинци останали в еврейската държава след войната от 1948 г., заедно с техните потомци.

Последвайте канала на

1476 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.12.31 | 18:25

2
Ибахти нУвината, аллооуу, ХИЧ НЕ МИ ДРЕМЕ ЗА ИЗРАЕЛ и за израилевото племе!!!! Докато в моята страна, страдат и умират Българи ВАОБЩЕ НИТО МИ ДРЕМЕ за вас израелтяни, НИТО МЕ ЗАСЯГА, НИТО МЕ ИНТЕРЕСУВА КВО СТВА В ИЗРАЕЛ, В САЩ ЛИ КЪДЕ ЛИНЕ - ММРРЕЕТТЕЕ!!!, ЗАЩОТО МОЯТА СОБСТВЕНА ДЪРЖАВА Е ЕДНА ПРОСТА КОЧИНА и тук не се вижда да има наскоро РЕД!!!! Така, че не ми дреме -нумината ви е Абсурдна!!!!
das

2014.12.31 | 18:25

1
smurt za izrael !!

Добави коментар

Водещи новини