Още авиокомпании отклониха полетите си от Ирак

  • 09 август 2014 18:27

  • 998
  • 0
Още авиокомпании отклониха полетите си от Ирак
©

Две авиокомпании от Залива - Етихад еъруейз (Etihad Airways) и Гълф еър (Gulf Air), заявиха днес, че са отклонили преминаващи над Ирак полети поради влошаващата се ситуация със сигурността там, съобщи БТА.

Това става в момент, когато друг авиопревозвач, Търкиш еърлайнс (Turkish Airlines), съобщи, че е възобновил полетите над северния иракски град Ербил, предаде Асошиейтед прес.

Етихад еъруейз от Абу Даби и бахрейнската Гълф еър обявиха решенията си след подобен ход на Дубай емирейтс (Emirates), най-големият авиопревозвач в Близкия изток.

Според Етихад еъруейз решението е взето, за да се избегне "конфликтното въздушно пространство", докато Гълф еър заяви, че ще пренасочи полетите за Европа, използвайки "алтернативни, по-сигурни въздушни коридори", за да се избягва Северен Ирак.

Етихад еъруейз отмени полета си до Ербил в четвъртък, макар компанията да заяви, че полетите й до Багдад и южния град Басра ще продължат да се изпълняват, както обикновено.

Гълф еър заяви, че преразглежда дейностите си в Ирак ежедневно, но че полетите до страната засега ще продължат без промяна от обичайното. Компанията добави, че "работи в тясно сътрудничество с правителството и авиодиспечерските власти в Ирак, за да се подготви за всякакви възможности".

Търкиш еърлайнс заяви днес, че променя разписанието на полетите си до Ербил.

Последвайте канала на

998 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини