Лондон: Няма да удряме ислямистите в Ирак

  • 08 август 2014 10:42

  • 1688
  • 2
Лондон: Няма да удряме ислямистите в Ирак
©

Великобритания няма да участва в евентуални въздушни атаки срещу позициите на групировката "Ислямска държава" (ИД) в Ирак. Това заяви днес говорител на правителството в Лондон, предаде ИТАР-ТАСС.

"Британски войски няма да участват в каквито и да било бойни операции в Ирак, включително във въздушни удари", подчерта той. Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият заяви вчера, че е разрешил високоточни въздушни удари срещу джихадистите на "Ислямска държава" в Северен Ирак и пускане на хуманитарна помощ с военни самолети за застрашените религиозни малцинства, за да се предотврати "потенциален геноцид".

Днес британският министър на отбраната Майкъл Фалън ще председателства заседание на правителствения кризисен комитет "Кобра", свикано с цел обсъждане на ситуацията в Ирак. Великобритания предложи лидерите на ИД да бъдат включени в санкционния списък на Съвета за сигурност на ООН, напомня ИТАР-ТАСС.

Проектът предвижда освен това решително да бъдат осъдени действията на ИД, включва и практически стъпки, които да затруднят финансирането на групировката и вербуването на нови бойци за нея, заяви в четвъртък британският посланик в ООН Марк Лайъл Грант

Последвайте канала на

БТА
1688 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.08.11 | 09:41

2
Г-н Обама, Значи в Сирия ги поддържате,щото искате свалянето на правителството, а в Ирак са ви врагове,защото са против вашето правителство!?!
каката на баткото

2014.08.10 | 18:58

1
камерън - ислямски гъзоблизец - ще се молиш после българи да идват!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини