Кадафи ще се бие до последно

  • 12 септември 2011 19:02

  • 1155
  • 3
Кадафи ще се бие до последно
© Интернет

Нямаме друг избор освен да се борим до победа.

Това заявява Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия в телевизионно обръщение, излъчено по сирийската телевизия Al-Rai.

Посланието беше прочетено от собственика на телевизията Мишан Джабури,
който обясни, че каналът е трябвало да излъчи реч на Кадафи, но поради съображения за сигурност появата му на малкия екран е отложена. На кадрите бившият либийски лидер е трябвало да бъде сред бойците, които защитават Либия вътре в самата страна.

Бившият либийски лидер обвинява опозиционните сили, че са предали своя народ,
повлияни от международната общност.

Кадафи за пореден път определя въстаниците като предатели, които са готови да предадат нефтените богатства на страната на международни компании, съобщава РИА Новости.

Не може да предадем Либия на колонизаторите още един път. Сега ни остава единствено борбата до победа и противодействието на този държавен преврат, посочва още Кадафи.

Последното телевизионно обръщение на либийския полковник беше направено на 8 септември.

От средата на месец февруари в Либийската Джамахирия започнаха масови демонстрации срещу режима „Кадафи", които малко след това прераснаха във въоръжени сблъсъци между правителствените войски и опозиционерите.

В хода на почти шестмесечните сражения въстаниците успяха да завземат властта над почти цялата територия на страната. Прелом в бойните действия настъпи през август, когато противниците на режима, подкрепяни от натовската авиация, успяха да превземат столицата Триполи. Малко след това започнаха и множеството въпроси за местонахождението на Муамар КадафиМуамар Кадафи Муамар Кадафи - Роден на 7 юни 1940 г., според версия е роден на  7 юни 1942 г. Държавен глава на Либия. На този етап обаче то остава неизвестно. Част от неговото семейство избяга в Алжир.

В хода на сраженията опозицията сформира и Преходен национален съвет, който бе признат за официална власт в Джамахирията от редица страни.

Последвайте канала на

1155 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
КРАЛИ МАРКО

2011.09.12 | 21:10

1
ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ ПРИЯТЕЛЮ.ПОЖЕЛАВАМЕ ТИ БЛИЗКА ПОБЕДА НАД МЕЖДУНАРОДНИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ.БОГ ДА ОПРЕДЕЛЯ И БДИ НАД ПОБЕДИТЕ ТИ.
приятелят на приятелката на крали марко

2011.09.12 | 23:01

3
Браво,с теб сме
приятелката на крали марко

2011.09.12 | 21:19

2
само така

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини