Осъдиха бивш израелски премиер на 6 години затвор

  • 13 май 2014 11:22

  • 1512
  • 0
Осъдиха бивш израелски премиер на 6 години затвор
© gettyimages

Бившият израелски премиер Ехуд Олмерт беше осъден днес на 6 години затвор, след като преди няколко седмици окръжният съд в Тел Авив го призна за виновен по обвинение във взимане на подкупи по времето, когато беше кмет на Ерусалим, съобщи БТА, цитирайки Ройтерс.

Съдът му наложи също глоба от 1 милион шекела (210 000 евро). "Подсъдимият е злоупотребил с високия си пост в нарушение на обществения интерес в своя изгода, получавайки големи суми пари", мотивира решението си съдията Давид Розен. На 31 март след двегодишен процес съдът призна за виновен Олмерт и още десетина бивши служители в нарушаване на законовите ограничения при издаването на разрешителни за редица строителни проекти, между които за жилищния комплекс "Хоулиленд" в Ерусалим, срещу тлъсти подкупи от милиони долари. По това време

Олмерт е бил кмет на Ерусалим и министър на индустрията и търговията. След разкритията за корупционния скандал той бе принуден да подаде оставка от премиерския пост през 2009 г. 68-годишният Олмерт заяви след края на делото, че е невинен и ще обжалва присъдата във Върховния съд.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1512 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини