Талибани започнаха пролетната си офанзива в Афганистан

  • 12 май 2014 12:14

  • 2988
  • 2
Талибани започнаха пролетната си офанзива в Афганистан
©

Афганистанските талибани започнаха днес пролетната си офанзива с ракетен обстрел срещу летището в Кабул и с минометен обстрел срещу базата Баграм, предаде Франс прес. Жертви няма според силите на НАТО и афганистанските сили за сигурност. По данни на афганистанското вътрешно министерство към северната част на кабулското летище са изстреляни две ракети, които не са причинили щети, около 5.00 часа местно време (0,30 часа по Гринуич). Талибаните вече предупредиха, че започват пролетната си офанзива на 12 май. Талибаните поеха отговорността за нападенията в акаунт в Туитър.

Най-малко седем афганистански полицаи са загинали при нападение на талибани срещу контролнопропускателен пункт в южната част на страната, предаде ИТАР-ТАСС. В град Джелалабад група талибани са нападнали сграда на министерството на правосъдието, започнала е престрелка със пристигналите подкрепления от афганистанската полиция, съобщи говорител на губернатора на провинция Нангархар, цитиран от ДПА. Според талибански говорител бунтовниците са влезли в сградата.

Тази година талибаните нарекоха пролетната офанзива "Операция Хайбар" в чест на емблематична победа на мюсюлманите над евреите в ранните времена на исляма в оазиса Хайбар край Медина. Тя ще бъде насочена "предимно срещу чуждестранните окупатори и тези, които ги подкрепят", заканиха се миналата седмица талибаните.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2988 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.06.05 | 09:40

2
Пукна пролет и циганите огладняха.

2014.05.27 | 15:53

1
shizofrenici 50mm hapcheta e lechenieto na takiva oligofreni

Добави коментар

Водещи новини