Дамаск освободи 25 затворници в замяна на 13 монахини

  • 11 март 2014 17:07

  • 1718
  • 0
Дамаск освободи 25 затворници в замяна на 13 монахини
© Getty Images/Guliver

Сирийското правителство освободи 25 затворници в замяна на 13 гръцки православни монахини, които бяха държани в плен от свързани с Ал Каида бунтовници, съобщи Асошиейтед прес, позовавайки се на сирийския министър на информацията.

Представители на Катар и Ливан, които посредничиха между правителството в Дамаск и бунтовниците, по-рано съобщиха, че са освободени общо 150 жени затворнички. Истинският брой на освободените в замяна на монахините е 25 души, уточни обаче министърът на информацията Омран Ахед аз Зуби, цитиран от БТА.

Дамаск по правило не коментира размените на затворници срещу заложници, държани от бунтовниците, отбелязва Асошиейтед прес и допълва, че това може би е знак, че президентът Башар ал Асад може да е готов на отстъпки.

Гръцките монахини бяха пленени през декември при атака на бунтовници от свързаната с Ал Каида организация "Фронт Ан Нусра" срещу християнско село на север от столицата.

Освобождаването им с посредничеството на Катар, който оказва силна подкрепа за бунтовниците срещу режима на Асад, е рядък пример за сътрудничество между страните в региона за преодоляване на разделителните линии, очертани от гражданската война в Сирия, посочва АП.

Последвайте канала на

1718 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини