Махмуд Ахмадинеджад: Холокостът голяма лъжа

  • 26 август 2011 15:32

  • 3497
  • 1
Махмуд Ахмадинеджад: Холокостът голяма лъжа
© gettyimages

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад заяви днес, че Холокоста е голяма лъжа, използвана, за да се оправдае създаването на държавата Израел, предаде ДПА.

"Създаването на ционисткия режим се основава на множество заблуди и лъжи, а една от най-големите лъжи е Холокостът", каза
Ахмадинеджад в реч на антиизраелски митинг по повод Деня на Ерусалим, отбелязан в Техеран и други ирански градове. От една страна, имаме ционисткия режим като глобална опора на крадци и убийци, а от друга - Денят на Ерусалим, стълб за онези, които се стремят към свобода, справедливост и край на подтисничеството, отбеляза президентът в реч в Техеранския университет.
Множеството му отвърна с викове "Аллах е велик!" и скандиране на антиизраелски лозунги. За Израел няма да има място в района след създаването на палестинска държава, заяви Ахмадинеджад, цитиран от АП.

Коментарите на иранският президент са в типичната му антиизраелска реторика. Ахмадинеджад си навлече възмущението на международната общност през 2005 г., след като каза, че Израел трябва да бъде изтрит от картата. Според иранската телевизия в днешните манифестации в подкрепа на палестинската кауза в цял Иран са участвали милиони.

Денят на Ерусалим (Яум ал Кудс) е въведен през 1979 г. от имам Рухола Мусави Хомейни и се отбелязва от иранските власти всяка година в последния петък от свещения за мюсюлманите месец рамадан в знак на солидарност с палестинския народ.

Последвайте канала на

БТА
3497 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
?

2015.04.26 | 02:54

1
Холокост е имало - богатите евреи са убивали собствените си сънародници за печалба, използвайки германците.

Добави коментар

Водещи новини