Българи под обстрела на палестински терористи в Израел

  • 21 януари 2014 09:21

  • 1216
  • 1
Българи под обстрела на палестински терористи в Израел
© Getty Images/Guliver

Палестински терористи в Газа от три дни обстрелват израелската територия. Ракети "Касам" и "Град" са попаднали в западната част на пустинята Негев. На ракетен обстрел е подложен и град Ейлат. В тази зона се намира и група от 30 български работници, пристигнали по междуправителственото споразумение за временна заетост в строителството, съобщи БНР.

Те настояват да бъдат преместени извън зоната на обстрела. Селището Офаким, където се намира строителният им обект, е в непосредствено близост до границата с Газа. Работниците твърдят, че не разполагат с бомбоубежища в близост до обекта и до жилищата, в които са настанени. Някои от тях изявиха желание да се върнат в България при първа възможност.

Пресслужбата на израелската армия съобщи, че разполага със сведения за терористи от "Хамас" и ракетни установки по цялото протежение на границата на Ивицата Газа с Израел. Част от ракетите през последните денонощия бяха засечени от противоракетната система "Железен купол". Няма данни за жертви и материални щети.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1216 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.10.27 | 00:22

1
Незабавно се връщайте тук в България.Оставете ги да се трепят евреи и араби.И едните като другите - не отстъпват. Отидохте да им строите?Не сме построили в РБ демокрацията още, ще строим на тези мързели пътища,жилища и др.постройки.

Добави коментар

Водещи новини