Край на хетеросвалките в иранския нет

  • 07 януари 2014 10:05

  • 1105
  • 0
Край на хетеросвалките в иранския нет
© gettyimages

Върховният духовен водач на Иран аятоллах Али Хаменеи забрани непознати жени и мъже да водят кореспонденция помежду си в интернет, предаде РИА Новости.

Религиозният ръководител на Ислямската република публикува на сайта си специално разпореждане до мюсюлманите (фетва). В документа се посочва: Изхождайки от аморалността на размяната на писма между мъже и жени, които не се познават, тази кореспонденция се забранява. В разпореждането обаче не се забранява обмена на информация между представители на един и същи пол, които не познават. Фетвата дава зелена светлина на по-рано приетия закон, който блокира потребителите на световната мрежа в близкоизточната държава да използват приложението WeChat, позволяващо на иранците да влизат в социални мрежи. В същото време много високопоставени служители в Техеран, включително и президентът Хасан Роухани, използват социални мрежи като Twitter и Facebook.

Иран започна да блокира социалните мрежи през 2009 г. Министър в Техеран предложи през ноември 2013 г. достъпът да бъде частично либерализиран. Към този момент обаче няма информация дали това предложение е внесено за обсъждане, коментира руската медия.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1105 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини