Молът в Северен Ирак е освободен от силите за сигурност, няма цивилни жертви (обновена)

  • 05 декември 2013 07:13

  • 1092
  • 0
Молът в Северен Ирак е освободен от силите за сигурност, няма цивилни жертви (обновена)
©

Въоръжени мъже, някои от които с колани, заредени с експлозиви са превзели търговски център в северния иракски град Киркук. Няколко човека са убити при атаката, предадоха световните агенции. Нападателите са взели цивилни за заложници, предава "Стандарт нюз".

Нападението е започнало с експлозия на кола бомба близо до "Джавахер Мол", който се намира в непосредствена близост до сградата на разузнавателно звено на полицията. Последвала престрелка между нападателите и силите на реда.

Въоръжените мъже са щурмували пететажната сграда на търговския център, взели са няколко цивилни за заложници и след това са се качили на покрива, откъдето са открили стрелба срещу полицаите, които ги преследвали.

Най-малко шест души са убити, а 70 са ранени при тази атака, уточни представител на областното здравно ведомство. Според служители на полицията равносметката може да се окаже и по-тежка, тъй като в сградата все още има мъже с колани, заредени с експлозиви.

Сред убитите има четирима служители от службите за сигурност.

Силите на реда са успели да освободят 11 заложници. Търговският център "Джавахер" е голям - с повече от 100 магазина.

Силите за сигурност щурмуваха в полунощ местно време мола превзет от въоръжени лица и освободиха 11 заложници, всички невредими. Загинали са 14 души - петима от нападателите и девет служители на реда, предаде Франс прес, цитирано от БТА.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1092 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини